Sabine Wolsink uit Zelhem wist door te dringen tot de finale. Foto: PR

Goud voor Sabine Wolsink op NK-21

Algemeen

ZELHEM/NIJMEGEN - Zaterdag 11 februari hebben de Nederlandse junioren in zestien gewichtsklassen om de Nederlandse titel gestreden. In de Jan Massinkhal in Nijmegen verschenen bijna driehonderd judoka's op de mat voor de Nederlandse kampioenschappen judo -21 jaar. Trainer/coach Tony van den Berg schreef een aantal judoka's van Budosport Shizentai uit Wehl in. Sommige strandden in de voorrondes, maar Sabine Wolsink (-78kg) uit Zelhem wist door te dringen tot de finale.

Achtereenvolgens won ze drie wedstrijden met ippon (vol punt). In de finale nam ze het op tegen Margitte Hein (Judo Topsport Noordoost). Deze wedstrijd won Sabine door met een o-uchi-gari (grote binnenwaartse haak) een waza-ari te scoren. Hierdoor sleepte ze de Nederlandse titel voor junioren binnen. Het NK -21 was ook het eerste toernooi met de nieuwe judoregels. Voor Sabine leverde dit weinig problemen op: ,"Het was alleen even wennen dat alle scores die geen ippon zijn, met een waza-ari werden beoordeeld en dat er dus geen yuko meer is. "

In oktober won Sabine ook al het brons op het NK Lotto in Almere.