Afgelopen weekend werd de eerste bal op de nieuwe jeu-de-boules baan geworpen. Foto: PR
Afgelopen weekend werd de eerste bal op de nieuwe jeu-de-boules baan geworpen. Foto: PR

Stichting Sport en Ontmoeten werpt de eerste bal

Algemeen

Halle - Op 22 oktober is door de bestuursleden van Stichting Sport en Ontmoeten (afgekort: SSO) de eerste bal geworpen op de zojuist aangelegde jeu-de-boules baan. De baan ligt naast de sportkantine de Meisterskamp. De stichting is in het dorp Halle nog een vrij onbekende organisatie. Deze organisatie is ontstaan omdat de gemeente de sportvelden op het complex de Meisterskamp heeft overgedragen aan de stichting. De SSO beheert en onderhoudt echter niet alleen de velden, maar vindt dat er meer kan en moet gebeuren.

Sporten is niet alleen gezond voor lichaam en geest maar draagt er toe bij dat mensen meer in contact komen met elkaar. SSO vindt dat dit niet alleen voor jongeren geldt. Ouderen moeten niet vergeten worden. Om die reden is voor jong en oud een baan aangelegd waar een ieder vrijblijvend jeu de boules kan werpen.

Als de kantine van de Meisterskamp open is, zijn daar ballen gratis te verkrijgen. Maar eigen ballen mogen ook meegenomen worden. Als de kantine geopend is zijn daar drankjes te bestellen. Spelregels staan vermeld op een bord. Tevens wil de SSO het beoefenen van nieuwe sporten stimuleren. Wanneer men bijvoorbeeld met anderen wil gaan zaalvoetballen of tafeltennissen of nog een andere sport wil beoefenen kan men dit kenbaar maken bij het secretariaat: de heer E. te Pas, Abbinkstraat 18 of via de website sportenontmoeten.nl.

De stichting is zich sterk bewust van het feit dat de Gemeente Bronckhorst het op één na grootste krimpgebied van Nederland is. Dit betekent dat jongeren uit het dorp vertrekken en dat de bevolking zal vergrijzen. Maar tegelijkertijd zullen de talloze organisaties die het dorp rijk is ook gaan verdwijnen. En dat is wat de SSO wil voorkómen.

De stichting wil naast het ontwikkelen van sportieve activiteiten en het bevorderen van de onderlinge sociale contacten proberen om de vele kleine zelfstandig opererende organisaties ervan te overtuigen dat onderlinge samenwerking hard nodig is om samen één front te gaan vormen. Op die manier is het misschien mogelijk dat Halle een springlevend dorp blijft waar het ook in de toekomst goed toeven is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant