Prijswinnaars Lycilla Derks en Tjitske Tiesinga. Foto: Armin Pohlmann
Prijswinnaars Lycilla Derks en Tjitske Tiesinga. Foto: Armin Pohlmann

Lycilla Derks en Tjitske Tiesinga eerste clubkampioenen Bronckhorster Ruitervrienden

Algemeen

ZELHEM - Toch een uniek moment om als nieuwe vereniging de eerste clubkampioenschappen te kunnen organiseren. Op zondag 9 oktober verscheen een deel van de leden in de dressuurbaan. Zestien pony- en paardenruiters durfden het aan om mee te doen, de een net ietsjes zenuwachtiger dan de ander.

Voor een aantal was het hun allereerste dressuurproefje ooit. Dit leverde een mooi schouwspel op voor de toeschouwers. De een wilde de ring in met peesbeschermers nog aan de benen van het paard (iets wat niet toegestaan is) de ander had voor de gelegenheid een mooi jasje met stropdas geregeld om maar zo netjes mogelijk voor de jury te verschijnen. Vlechtjes die niet bleven zitten of rijden met een bitloos hoofdstel, het mocht en kon allemaal. Een mooie dag met dus veel leermomenten voor iedereen. Mede door twee hele leuke maar vooral deskundige juryleden die elke deelnemer van opbouwend commentaar voorzagen.

De koek en zopie was goed geregeld en de geur van de verse wafels verspreidde zich al snel over het mooie terrein wat er door de goede weersomstandigheden als een laken bij lag. Vele sponsoren hadden aangeboden wat bij te dragen aan de positieve sfeer waardoor iedere deelnemer iets leuks mee naar huis kon krijgen en iedereen zich een beetje winnaar voelde.

De uiteindelijke clubkampioenen Lycilla Derks bij de paarden en Tjitske Tiesinga bij de pony's kregen een mooie beker, een waardebon en een lint in de kleuren van de club.

Wie ook de sfeer wil proeven, kan deze winter een les bezoeken, die elke woensdagavond en vrijdagavond bij stal Schennink zijn. Wees welkom! Meer informatie staat op de website of volg de club op Facebook.


bronckhorsterruitervrienden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant