Yvonne en Steve Gammage zijn blij met de eerste prijs tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland. Foto: PR
Yvonne en Steve Gammage zijn blij met de eerste prijs tijdens de verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland. Foto: PR

Bronckhorster IJsselbock wint titel Lekkerste Bockbier van Nederland

Algemeen

RHA - Bronckhorster IJsselbock is zaterdag 15 oktober end op Texel gekozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland. Een jury bestaand uit 120 consumenten koos de Bronckhorster IJsselbock uit tientallen inzendingen als lekkerste. De verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland werd dit jaar voor de zestiende keer gehouden.

De prijs geniet veel aanzien. Niet voor niets waren er vele brouwers op de prijsuitreiking aanwezig. Voor Bronckhorster Brewing Company is het de tweede keer dat de titel 'Lekkerste Bockbier van Nederland' werd binnengesleept. Dat gebeurde eerder in de 2013. In 2014 en 2015 haalde Bronckhorster IJsselbock zilver.

Nieuw recept
Voor het team van Bronckhorster Brewing Company was het een aangename verrassing. "We wisten niet wat we moesten verwachten. Dit jaar hebben we het recept van de Bronckhorster IJsselbock aangepast. Het was een bovengistend bier. De nieuwe IJsselbock is ondergistend, zoals een klassiek bockbier ook moet zijn. Deze aanpassing is goed uitgepakt", vertelt brouwer Steve Gammage.

Over de Bronckhorster IJsselbock
De Bronckhorster IJsselbock is een bier met een prachtige balans. Het bier is robijnrood, heeft een romige, volle schuimkraag. De aroma's doen denken aan gebrande mout, toast en heeft de zoetheid van karamel. In de smaak zijn tonen van karamel en ronde bitters te proeven, die dit bier zijn geheel eigen karakter geven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant