Het bereiken van de landelijke finale voelt al als prijs. Foto: PR
Het bereiken van de landelijke finale voelt al als prijs. Foto: PR

Molenkamp finalist verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar

Algemeen

ZELHEM - Discus Dierenspeciaalzaak Molenkamp uit Zelhem is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar. De vijf finalisten worden in de komende weken bezocht door een deskundige jury die, aan de hand van de resultaten van dat bezoek, het eindoordeel zal vellen. De uitslag wordt op 31 oktober bekend gemaakt tijdens de Vakbeurs Dibevo in Amersfoort.

Discus Dierenspeciaalzaak Molenkamp staat in de verre regio (zelfs landelijk) bekend om de zelfbedachte producten als het Hondenbier en onlangs nog de Hondenfriet. Daarnaast voelen Arjan en Gerrie blijkbaar 'de markt' aan, want door als eerste op de markt te komen met (bijvoorbeeld) hondenfietskarren creëerden zij een ware hausse en verkochten ze hondenfietskarren tot zelfs in Denemarken.

Buiten de 'Kennel' denken, noemen Gerrie en Arjan het. Zo werd al in 1990 door een toch relatief klein winkeltje een evenement onder de naam 'Dierengedoedag' georganiseerd waar op 1 april zo'n 3000 mensen op af kwamen. Het jaar erop was de dag nog succesvoller. Open zondagen met TaxFree verkoop, nu normaal, waren vooruitstrevend en 1 april-grappen zorgden voor de nodige 'reuring'. Zo bedacht Arjan de hondencondoom GoRex en had hij op 1 april een bijzondere slang van wel vier meter lang in de etalage. Het bleek een tuinslang te zijn.

Maar niet alleen hierdoor heeft de dierenspeciaalzaak succes. Er staat dagelijks een deskundig team van medewerker/sters met kennis van zaken klaar, die aandacht en tijd neemt voor de klant om een ruim en breed assortiment uit te leggen.
De klant is al overtuigd van de deskundigheid. Nu de jury nog overtuigen en dan de komende weken dromen van een podiumplaats. Eigenlijk voelt Arjan zich nu al winnaar. "We zijn de voorselectie en de 'mysterie-guest' ronde goed doorgekomen en dat vieren wij al als een overwinning. Een podiumplaats zou een kroon op ons werk zijn en een mooi opstapje naar 2017 als we ons vijftigjarig jubileum gaan vieren."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant