Oldtimerdag bij Museum Smedekinck. Foto: PR
Oldtimerdag bij Museum Smedekinck. Foto: PR

Oldtimerdag met oldtimertractorenrit bij Museum Smedekinck

Algemeen

Zelhem - Museum Smedekinck staat zondag 2 oktober in het teken van de Oldtimerdag. Voor het negende jaar worden de oude tractoren en andere landbouwmachines geshowd. Verder wordt er een oldtimertractorenrit gehouden. Het museumterrein is van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.

De circa zeventig deelnemers aan de toertocht vertrekken al voor de opening van het evenement vanaf het museumterrein om er rond 14.15 uur terug te keren.

De circa 35 kilometer lange tocht leidt de tractoren dit jaar via Westendorp, waar ze rond 11.30 uur zeer langzaam rijdend (vanwege de kaas en worst, die er wordt uitgedeeld) camping 't Erinkveld aan de Perebolterweg passeren. Daarna gaat het via Gaanderen richting Rekhemseweg in Doetinchem. Rond 12.15 uur komen de tractoren langs herberg 'het Onland'. Na de middagstop in Doetinchem gaat het via de Kommendijk, Broekstraat en Boeninksteeg weer richting Zelhem, waarna de tractoren nog een half uurtje door het dorp rijden, alvorens ze bij Museum Smedekinck terugkeren. De meeste tractoren zijn daar dan nog de hele middag te bewonderen. Daarnaast zijn onder andere oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien. Er zijn demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en er zijn optredens van de Halley Valley (country-) Linedancers uit Halle en de Winterswijkse kettingzaagkunstenaar Johnny ten Thije, die figuren zaagt uit boomstammen. Bij de stand van het 'Museum voor Oude Boekdrukkunst' uit Almen kunnen viltjes worden bedrukt, daarnaast worden er streekproducten verkocht.

In 'de Stal' is de expositie van natuurfoto's van Harm Hoitink en keramiek van Piet Puthaar te zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant