De winnaars van het scholentouwtrektoernooi: De Leer 2 uit Hengelo. Foto: PR.
De winnaars van het scholentouwtrektoernooi: De Leer 2 uit Hengelo. Foto: PR.

De Leer winnaar Bronckhorster scholentouwtrektoernooi

Algemeen

Ervaren touwtrekkers bezoeken basisscholen

Vorden – In aanloop naar het eerste Bronckhorster Scholentouwtrektoernooi werden alle scholen in de afgelopen weken eerst bezocht door ervaren touwtrekkers van TTV Vorden en TTV Bekveld uit Hengelo om zo de kinderen enthousiast en meer inzicht te geven wat de touwtreksport nu eigenlijk inhoudt. Om de kinderen ook zelf aan het touw ervaringen op te laten doen werd er zondagmorgen 18 september daarom een touwtrektoernooi voor scholen georganiseerd.

TTV Vorden was in het kader van de Nationale Sportweek op haar sportcomplex aan de Ruurloseweg in de buurtschap Medler de organisator van het toernooi voor kinderen uit groep zeven en acht van alle basisscholen uit de gemeente Bronckhorst. Uiteindelijk namen acht teams van vijf scholen deel aan het toernooi. De kinderen kregen zondagmorgen eerst een demonstratie van TTV Vorden onder begeleiding van een officiële scheidsrechter te zien en konden vervolgens zelf aan het touw. Ieder team had een coach toegewezen gekregen en daarmee kon het spektakel beginnen. Verschillende kinderen hadden hun steun in de vorm van ouders, familie en kennissen meegenomen en werden tijdens de wedstrijden volop aangemoedigd. De super enthousiaste kinderen konden tussen de wedstrijden door limonade en fruit krijgen om zo weer fit te zijn voor de volgende wedstrijd. Ten slotte ging de finale tussen de het tweede team van school De Leer uit Hengelo en SCCSSHL uit Wolversveen. Wie zou het goud winnen? Om hier antwoord op te krijgen moest er zelfs een derde ronde aan te pas komen.

Uiteindelijk won De Leer 2 en konden zij de beker en wisselbeker tijdens de prijsuitreiking in ontvangst nemen.

Touwtrekvereniging Vorden kan op een geslaagd scholentoernooi terugkijken dat in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. Einduitslag: 1. De Leer 2 (Hengelo) 19 punten; 2. SCCSSHL (Wolversveen) 17; 3. De Kraanvogel 1 (Vorden) 15; 4. De Leer 1 (Hengelo) 12; 5. De Kraanvogel 2 (Vorden) 7; 6. De Garve 1 (Wichmond) 6; 7. De Garve 2 (Wichmond) 3; 8. Sint Bernardus (Keijenborg) 1.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant