Schutterskoning Drempt van 2016, Richel Keuper,  met zijn vriendin Ferdy Marsman. Foto: PR
Schutterskoning Drempt van 2016, Richel Keuper, met zijn vriendin Ferdy Marsman. Foto: PR

Richel Keuper wist de laatste stukken van de romp er af te schieten

Algemeen

Drempt - Op zaterdagavond ging de kermis van start met een kinderdisco voor de kinderen uit de onder- en bovenbouw. Vele enthousiaste kinderen hebben op de muziek van DJ Niels gedanst. Ook is de vogel voor het vogelschieten opgehaald bij de vogelbouwer Maurice Leisink. Omdat de vogel het vorige jaar om onverklaarbare redenen uit de feesttent was verdwenen, was deze nu in een kooi opgesloten. Onder muzikale begeleiding van de Flexband, koningin, officieren, vendeliers, sponsoren, adverteerders, bielemannen en kermiscomité is de vogel naar het feestterrein gebracht. Op het feestterrein was er in de tent de mogelijkheid tot het voorinschrijven voor het vogelschieten op de maandag.

Op zondag was er de traditionele optocht van praalwagens, loopgroepen en versierde fietsen. De optocht kon van start gaan nadat de bielemannen de boomstam die als wegversperring was opgeworpen hadden doorgehakt. De lange optocht kronkelde vervolgens onder een strak blauwe lucht langs het massaal toegestroomde publiek door Drempt. De kwaliteit van de wagens en loopgroepen was van een zeer hoog niveau. De jury had de moeilijke opgave om uit alle deelnemers die meededen aan de optocht de beste te selecteren. Na een zwaar juryberaad werd de eerste prijs voor de grote wagens toegekend aan de wagen 40 jaar Sesamstraat. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar Pokemon Go Boys.

Maandagmorgen werd de kermis geopend door de burgemeester, zij prees in haar toespraak de saamhorigheid van de inwoners van Drempt. Vrijwilligers organiseren feesten zoals de Dremptse kermis, maar ook andere activiteiten zoals bijvoorbeeld Zomer in Gelderland. De kinderen van basisschool de Klimtoren lieten luid van zich horen toen er door de burgemeester werd gevraagd wat leuker was, rekenen op school of spelletjes doen op de kermis. Voor de jongsten was er een kindertheater in zaal Damla en voor de oudere kinderen was er een spelletjesparcours naast de feesttent.

Door velen werd er deelgenomen aan het vogelschieten, lepelschieten, kegelen en ringrijden, waarbij de onderlinge competitie groot was. Er werd uiteraard ook aan de innerlijke mens gedacht, er werden maar liefst 240 eieren met spek gebakken, die in een mum van tijd waren uitverkocht.

De vogelbouwer had een taaie vogel gemaakt, de linkervleugel en de staart werden er niet in de 1e ronde afgeschoten, waardoor de gelukkige schutters die het in de tweede ronde wel lukte naast de prijzen grepen. Aan het einde van de tweede ronde wist Richel Keuper de laatste stukken van de romp er af te schieten, hiermee werd hij uitgeroepen tot de schutterskoning van 2016. Richel koos zijn vriendin Ferdy Marsman als koningin. Richel had zondag bij het kijken naar de optocht al tegen zijn kinderen Kris en Thijs gezegd, dat hij ervoor zou zorgen dat hij het volgend jaar in de koets zou zitten, hetgeen hem ook gelukt is!

Bij de kinderspelletjes is Henk Velders de prins en Nisrin Bilal de prinses geworden.

Na de prijsuitreiking is er nog volop feest gevierd in de feesttent van Hoppenreijs onder muzikale begeleiding van Liveband A.M.P. en later op de avond door DJ Niels.

Drempt kan weer terugkijken op een geslaagde kermis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant