Vocaal ensemble Amer Consort uit Amersfoort. Foto: Loes van den Akker
Vocaal ensemble Amer Consort uit Amersfoort. Foto: Loes van den Akker

Vocaal ensemble gaat 'aan de slag met Bach'

Algemeen

Hoog Keppel - Vocaal ensemble Amer Consort uit Amersfoort werkt momenteel aan het programma 'Aan de slag met Bach'. Op zondag 4 september om 16.00 uur voert het koor, als afsluiting van een studiedag, een try-out uit van dit programma in de Dorpskerk in Hoog Keppel. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en te genieten van deze prachtige muziek. De try out is gratis toegankelijk.

Amer Consort brengt twee schitterende motetten van Johann Sebastian Bach ten gehore, namelijk "Lobet den Herrn" en "Jesu, meine Freude". Daarnaast heeft het koor ook werken van voorgangers en tijdgenoten zoals Johann Ludwig Bach en Homilius in het programma opgenomen.

Koralen in scratchvorm
Om ook het publiek de kans te geven om aan de slag te gaan met deze bijzondere muziek staan er in scratchvorm enkele koralen van J.S. Bach op het programma. Het belooft een bijzonder concert te worden met aandacht voor de speciale techniek van het zingen van snelle loopjes in zestienden. Het geheel staat onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa met medewerking van een basso continuo.

Met medewerking van Jaap Jan Steensma op kistorgels en Joanna Joy Neuschatz op cello. De mooie Dorpskerk met uitstekende akoestiek was al eerder een gewilde locatie voor try-outs van een ander koor van Dirkjan Horringa. Voor het Amer Consort een goede reden om voor deze dag af te reizen naar de Gelderse Achterhoek.


Vocaal ensemble Amer Consort uit Amersfoort. Foto: Loes van den Akker

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant