Ook in Zwitserland was veel aandacht voor de Achterhoekse folklore. Foto: PR
Ook in Zwitserland was veel aandacht voor de Achterhoekse folklore. Foto: PR

Wi'j eren 't Olde vertolkt folklore in buitenland

Algemeen

Velswijk – Van 19 t/m 22 augustus was Wi'j eren 't Olde te gast in Menzingen, een stadje in het Zwitserse kanton Zug. Wi'j eren 't Olde was door de Trachtengruppe Menzingen uitgenodigd om deel te nemen aan hun derde 'Internationales Trachtenfest'. De verenigingen kennen elkaar van het bezoek dat de 'Trachtengruppe' in 2010 aan Zelhem bracht om deel te nemen aan het Internationaal Folkloristisch Dansfestival.

Trachtengruppe Menzingen werd al in 1941 opgericht en heeft ongeveer 80 actieve leden, die actief zijn in een zang-, dans-, jeugd- en kindergroep. De dansgroep brengt een zeer afwisselend programma en is mede daardoor bekend in binnen- en buitenland. Als ze op reis gaan, worden ze ondersteund door jodelaars, hoornblazers en vendeliers.

Naast Wi'j eren 't Olde waren er gastgroepen uit Slovenië, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Het festival begon met een voorstelling op de vrijdagavond. Op zaterdag was er een uitstapje naar Luzern en het Vierwoudstedenmeer, waarna er op zaterdagavond weer een voorstelling was.

Zondagmorgen was er eerst een vrolijke kerkdienst en daarna een grote optocht, met alles wat een Alpenland te bieden heeft en natuurlijk de deelnemende dansgroepen. 's Middags waren er nog optredens van de deelnemende groepen, waarna dit mooie festival werd afgesloten.


Ook in Zwitserland was veel aandacht voor de Achterhoekse folklore. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant