De eerste zeskamp was vorig jaar een gezellig spektakel. Foto: Jan Knoef
De eerste zeskamp was vorig jaar een gezellig spektakel. Foto: Jan Knoef

Sportieve Smoks Hanne dag

Algemeen

Zelhem - Deze week worden de flyers en posters verspreid die iedereen in Zelhem op de hoogte moet brengen van de activiteiten tijdens de Smoks Hanne Dag. "De Smoks Hanne Dag is pas op 13 augustus, maar in verband met de zomervakantie en de plannen die de Zelhemmers hebben, willen we ze nu al informeren, zodat ze er rekening mee kunnen houden", aldus Kim Krabben namens de organiserende B&OZelhem. Op de achterkant van de poster is voor de kinderen een kleurplaat geprint "voor die éne druilerige zomerdag en om al vast in de stemming te komen voor de sportieve spellendag", aldus Kim.

Zaterdag 13 augustus staat alles in Zelhem in het teken van Smoks Hanne. Er is theaterspektakel met 'Smoks Hanne en haar trip in Egypte', waarin het Zelhemse kruidenvrouwtje verzeild raakt in spannende avonturen. Aansluitend kan de basisschooljeugd deelnemen aan de 'SmoksLympics', waarbij ze een spellencircuit met tien spellen kunnen spelen en als beloning een traktatie (poffertjes) en een herinneringspresentje krijgen. Voor de oudere kinderen is het spellencircuit uitgebreid met de strijd om de 'Gouden Klomp'. De beste deelnemers in elk spel worden Smokslympics gehuldigd met de uitreiking van de gouden klomp. 's Avonds is er een grote Smoks Zeskamp, waarbij het grote waterbassin midden op de Markt centraal staat. Voor de winnende ploeg ligt een compleet 'Walking Dinner' te wachten.

Theaterspektakel
Na haar avonturen van de afgelopen jaren gaat Smoks Hanne op zoek naar de schoonheid voor mevr. Takkenwijf, die plotseling haar schoonheid is kwijtgeraakt. Ze komen terecht bij Cleopatra, de Koningin van de Schoonheid en beleven daar een nieuw avontuur. Het stuk is geschreven en wordt uitgevoerd door Angelie Wassink en Rhodé Gonggrijp. De voorstelling begint om 15.00 uur op het grasveld bij de Lambertikerk.

SmoksLympics
Het principe van de SmoksLympics is gelijk gebleven. Verdeeld over het centrum van Zelhem kunnen de kinderen in de basisschoolleeftijd tien spellen spelen. Is het spel gespeeld dan komt er een stempel op de stempelkaart. Als alle spellen gespeeld zijn, krijgen de kinderen bij inlevering van de kaart een herinnering en een traktatie.
Voor de oudere kinderen (groep 6 t/m 8) is er dit jaar een competitie-element aan het spellencircuit toegevoegd. Voor hen zijn de spellen strakker ingericht, zodat de punten te vergelijken zijn en een winnaar kan worden bepaald. De winnaars van ieder spel worden na afloop gehuldigd en ontvangen de 'Gouden Klomp'. Het spellencircuit kan van 15.30 tot 17.30 uur gespeeld worden, waarna de prijsuitreiking met huldiging plaatsvindt.

Zeskamp
Tussen 18.00 en 21.00 uur vindt de grote 'Smoks Hanne' Zeskamp plaats. Na het succes van vorig jaar moest er zeker een vervolg komen. De organisatie heeft, na een evaluatie, een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het tijdstip vervroegd om niet overvallen te worden door de duisternis en zal het water een aangenamere temperatuur hebben. Ook de theorieronde kreeg een update, zodat de strijd op de zes onderdelen in volle hevigheid kan ontbranden.

Teams, die nog willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website www.tipzelhem.nl. Vragen kunnen gesteld worden via het mailadres tpzelhem@gmail.com. Een zeskampteam bestaat uit acht tot twaalf leden, waarvan minimaal twee vrouwen, met een teamcaptain, die bepaalt wie het spel spelen en of de 'Joker' wordt ingezet. Het precieze reglement is op te vragen via de mail. De hoofdprijs van het zeskamp is een compleet verzorgd Walking Dinner, voor 20 personen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant