Stichting Zonnewater krijgt van de NSGK een cheque overhandigd. Foto: PR
Stichting Zonnewater krijgt van de NSGK een cheque overhandigd. Foto: PR

Zorgbad Zonnewater krijgt feestelijke bijdrage van NSGK

Algemeen

HOOG KEPPEL - Stichting Zonnebad Zonnewater in Hoog-Keppel kreeg maandagmiddag 30 mei feestelijk bezoek. De stichting ontvangt een bijdrage van 15.000 euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die werd, als verrassing, symbolisch overhandigd door regiocoördinator Rie Flach en Anke Ebbers die zich al 10 jaar enthousiast inzet voor de organisatie van de NSGK collecte in Hummelo.

Zorgbad Zonnewater heeft een prachtig plan voor renovatie van het Hessenbad en wil twee nieuwe onderhoudsvriendelijke recreatievoorzieningen, een trampoline en een blote voeten (belevings) pad aanleggen en alle voorzieningen net als in het binnenbad toegankelijk maken voor iedereen. De 2 nieuwe voorzieningen zijn goed geschikt voor mensen met een beperking, zodat ook gezinnen met een gehandicapt kind in het buitenbad van een gezellig dagje uit kunnen genieten.

Met de bijdrage van NSGK kan worden begonnen met de volgende fase van het plan. Ingrid van Onna: het is voor ons geweldig om nu daadwerkelijk het buitenbad aan te kunnen passen. NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt al meer dan 65 jaar ieder jaar honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

Wilt u in de week van 14-19 november ook helpen collecteren in Hoog-Keppel en omgeving? Meldt u dan aan als collectant via de website.


www.nsgk.nl/vrijwilligers/aanmelden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant